windows_defender_logoAls je je computer schoon wilt houden, dan is het belangrijk om een goede virusscanner te gebruiken. Een virusscanner zorgt ervoor dat alle bestanden op je computer op je computer regelmatig gescand worden en dat er geen verborgen programma’s actief zijn die ongewenste effecten hebben of informatie verzamelen op de computer.

We hebben al eerder informatie gegeven over hoe gratis virusscanners gevonden kunnen worden, maar om iedereen wat meer op weg te helpen geven we hierbij ook onze aanbevelingen wat betreft een aantal goede antivirus-pakketten.

Avast! Free Antivirus 8

Avast! Free Antivirus 8 is een virusscanner van AVAST Software die compatibel is met Windows XP, Vista, 7 en 8. Het is een van de bekendste gratis virusscanners en dat is niet zonder reden. Het gratis pakket is namelijk zeer compleet en kan vrijwel alle virussen, malware en spyware detecteren. Wie ervoor zorgt dat het programma regelmatig geüpdatet wordt, hoeft zich met avast! Free Antivirus geen zorgen te maken.

AVG Anti-Virus Free 2013

AVG Anti-Virus Free 2012 is een andere zeer complete virusscanner die compatibel is met alle versies van Windows vanaf Windows XP. Het pakket biedt onder andere de mogelijkheid tot het scannen van bestanden, email en het scannen van links. Met AVG Anti-Virus Free 2013 kun je zorgeloos gebruik maken van de computer en hoef je je geen zorgen te maken over virussen, malware en spyware. Wie altijd optimaal beschermd wil blijven moet uiteraard wel regelmatig de software updaten.

politie-virus1

Een nep politie virus.

Avira Free AntiVirus 2013

De laatste virusscanner in onze top 3 is Avira Free AntiVirus 2013. Avira is net als de bovenstaande virusscanners effectief tegen zowel virussen als malware en spyware en het programma werkt optimaal onder Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Er is bovendien een speciale versie voor Linux-gebruikers met de naam Avira Free for Linux. Avira is een goed pakket dat veel bescherming biedt, maar het installeren en configureren is wat moeilijker dan het installeren en configureren van het gemiddelde antivirus-pakket.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>